Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 390.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bijna 475 jaar oud en met een onweerstaanbare charme… Deze prachtige stadswoning, voorheen genaamd ‘de Verkeerde Stevel’, heeft een rijke historie die je binnen en buiten direct ervaart. De aangename lichtinval en speelse indeling zorgen voor de juiste, huiselijke sfeer. Op de begane grond zijn de woonkamer met open keuken en overdekt terras met aangrenzende tuin; op de verdiepingen zijn onder andere drie slaapkamers, een ruime badkamer en een kantoor/werkruimte. 16e eeuws woongeluk met hedendaags wooncomfort en lage energielasten!

De woning staat op de hoek van de Beekstraat en de Dieserstraat, schuin tegenover de synagoge en vlak om de hoek van de Berkelpoort. Je woont hier in de binnenstad en toch lekker rustig; net buiten de gangbare looproutes. Café De Berkelbrug (voorheen café Damen) fungeert als huiskamer voor de buurt en langs de Rijkenhage zijn goede openbaar vervoersverbindingen beschikbaar. Het buitengebied van Zutphen biedt voor elk wat wils: water, landgoederen, bos en hei. Het treinstation is maar vijf minuten lopen; hier woon je heel centraal.


Indeling:

Begane grond:
Aan de kant van de smalle Beekstraat is de entree van deze prachtige woning. In de hal zijn de meterkast, toiletruimte, de trap naar de eerste verdieping en een luik naar de goed ontluchte (wijn)kelder met tongewelf en stenen vloer.
De woonkamer met open keuken heeft veel lichtinval dankzij de grote ramen en aan de achterzijde geven openslaande deuren toegang tot het overdekte terras. De houten vloer en het balkenplafond zijn de sfeermakers; hier voel je jezelf direct thuis. De keuken heeft een bijpassende tegelvloer en een mooie opstelling met diverse inbouwapparatuur: een inductiekookplaat met afzuigkap, een vaatwasser, combimagnetron en een koel-/vriescombinatie.

Eerste verdieping:
Op deze verdieping zijn twee mooie slaapkamers, de badkamer, een kantoor/werkruimte, was-/cv-ruimte en een toilet met fonteintje. Op diverse plekken zie je de houten dakconstructie in het zicht; grote, grove balken van bijna 475 jaar oud die zorgen voor een geheel eigen identiteit. De houten vloer op de eerste verdieping stamt uit de 18e eeuw.
De badkamer is ingedeeld met een ligbad, een inloopdouche en een dubbele wastafel met een grote spiegel. Het toilet zit in een aparte ruimte, bereikbaar vanaf de overloop.

Tweede verdieping:
In de kantoor/werkruimte is een vaste trap naar de derde slaapkamer, thans verdeeld in twee niveaus. Het trapje bij het hoge deel van de slaapkamer geeft toegang tot een bergzolder met een nokhoogte van 2,77 meter. De hoge nok wordt gedomineerd door de prachtige kap uit 1545… pure sfeer.

Exterieur:
Wonen in de binnenstad en lekker buiten kunnen zitten; het kan aan de Beekstraat 41. Via de openslaande deuren in de woonkamer kom je op het overdekte terras waar je beschut kunt zitten en volop kunt genieten van dit bijzondere plekje. De intieme stadstuin van 10 meter diep is mooi aangelegd en keurig onderhouden. De ligging is zuidoost maar dankzij het tweede terras aan de achterzijde heb je volop zonmogelijkheden. De tuin is ommuurd en voorzien van leibomen en borders die het hele jaar bloei etaleert.
Vanuit de tuin heb je toegang tot de berging; hier kun je je fietsen veilig parkeren; het plaatje is meer dan compleet.

Bijzonderheden:
- Gemetselde gevel aan de Beekstraat en een gepleisterde gevel aan de Dieserstraat;
- Ramen met roedeverdeling en natuurstenen vensterbanken;
- Prachtige detailleringen in de buitengevels en het dak;
- De woning heeft dakisolatie;
- De houten kozijnen zijn voor ca. 70% voorzien van isolatieglas of een voorzetraam;
- De buitenmuren zijn op de meeste plekken circa 50 centimeter dik;
- Moderne cv-installatie met luchtwarmtepomp;
- Laag gas- en elektraverbruik (ca. 1250 m³ gas en 2500 kWh op basis van twee personen);
- De woning is in 2002 verbouwd, later is de zolder bereikbaar gemaakt (2006-2008);
- Isolatie en schilderwerk tussen 2010 en 2014 uitgevoerd;
- De keuken en badkamer zijn in 2016 vernieuwd;
- Eigen achterom.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Eindwoning

Bouwjaar

1545

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

581 m³

Woonoppervlakte

133 m²

Perceeloppervlakte

132 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Mechanische ventilatie, Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Oost

Tuin oppervlakte

42 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Aangebouwd steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Zonnige tuin

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's