Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

De bewoner

 

De bewoner

 

De bewoner

 

De bewoner

 

De bewoner

 

De bewoner

€ 599.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Schitterende vrijstaande dijkwoning met vrij uitzicht over vaarwater. De woning, die vlak naast het authentieke sluishuisje ligt, is in 2015 compleet gerenoveerd en van buiten in 2016 nog grondig onder handen genomen. Wanneer je via de hardhouten vlonder om de woning heen loopt zie je pas goed wat een bijzondere woning dit is. Het hele jaar door kunt u genieten van de ruim bemeten tuin. Aan de voorzijde van de woning zijn voldoende ligplaatsen voor uw eigen boot. Vanuit hier kunt u alle kanten op varen, van het Westzanzerveld tot aan het centrum van Amsterdam. 

Binnen is dit originele Zaanse huis ingericht als een loftwoning. Subtiele industriële invloeden, zoals staalkabels, zichtbaar gemaakt metsel- en leidingwerk, steunbalken en een gladde vloer geven de woning een stoere uitstraling. Dubbele openslaande deuren in de woonkamer en in het eetgedeelte zorgen voor ruim voldoende daglicht. De grote woonkeuken biedt volop mogelijkheden voor diegene die van koken houden. Alleen de vaatwasser en afzuigkap zijn ingebouwd, de overige apparatuur is los geplaatst. Kopers kunnen de keuken eventueel intact houden door de apparatuur over te nemen. Dat geldt overigens ook voor de complete inrichting. 

De vier woonlagen zijn zo open mogelijk gehouden. De slaapkamers op de eerste verdieping zijn gedeeltelijk tot nokhoogte opengewerkt. De daaruit ontstane vide leidt naar twee aparte bergingen. De badkamer beschikt over alle luxe die je van deze woning mag verwachten. Een inloopdouche, dubbele wastafel, bidet, toilet en een ligbad waar je bijna helemaal omheen kunt lopen zorgen voor ultiem comfort.
De meerdere lagen van de woning worden ondersteund door de dubbele buitenruimte. Op dijkniveau vormt een houten terras een heerlijke plek en staat de auto op eigen terrein geparkeerd. Ter hoogte van het maaiveld is óók nog een flink stuk tuin met achterom. De veranda zorgt voor een heerlijk beschutte loungeplek. 

Bouwjaar: 1910
Perceeloppervlakte: 286 m²
Woonoppervlakte: 219 m²
Terras: 52 m²
Inhoud: circa 850 m³

Souterrain: open ruimte met balkenplafond. Dubbele openslaande deuren geven toegang tot overdekt terras en beschutte tuin. Zowel van binnen als buiten bereikbare berging. Kantoor dan wel slaapvertrek, opengewerkt met lichttunnels. Open spiltrap verdieping op dijkniveau.

Begane grond:
parkeren op hardhouten vlonder, doorlopend als terras naar de achterzijde van de woning en met trap naar achtertuin. Entree via dubbele openslaande deuren. Hal met meterkast. Open, loftachtige ruimte met living, eetgedeelte en keuken. Industriële elementen als linoleum, kabels en staal zijn stijlvol gecombineerd met de levendigheid van massief hout. Twee paar openslaande deuren leiden naar het omringende houten terras. Open trap naar de bovenverdiepingen, ommuurde spiltrap naar het souterrain. Tweede hal met toegang naar bijkeuken, met aansluitingen voor wasmachine en -droger en geheel betegeld toilet met wandcloset en fontein.

Eerste verdieping:
overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Slaapkamer over gehele breedte met deels tot aan de nok opengewerkte dakconstructie, voorzien van stucwerk en inbouwverlichting. Dubbele openslaande deuren met frans balkon. Hier kunnen relatief eenvoudig twee slaapkamers worden gerealiseerd. Tweede slaapkamer (bijna 12 m²). Zeer ruime en luxe badkamer met inloopdouche, apart ligbad, dubbele wastafel, bidet en tweede toilet. 

Tweede verdieping:
open vide naar twee bergingen van respectievelijk ruim 16 en 17 m². Opstelling Cv-installatie (2015).

Supermarkten, scholen en sportvelden liggen allemaal aan de zuidkant van het dorp. De Overtoom in Westzaan vormt de directe verbinding van het Zaanse platteland met de stad. Van huis naar de binnenring A10 kost hooguit een kwartier. Daarmee zijn grote steden als Amsterdam, Haarlem en bijvoorbeeld Schiphol binnen het half uur aan te rijden. 

Bijzonderheden:
- perceeloppervlakte 255 m² eigen grond; 
- bouwjaar 1910, compleet gerenoveerd in 2015;
- ligplaats naar open vaarwater voor de deur;
- parkeren op eigen terrein;
- (design) interieur ter overname;
- oplevering in overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“Dit is ons huis het heeft alles karakteristiek en uniek van binnen en buiten. Het zal moeilijk worden ooit kleiner te gaan wonen zo een veelzijdig huis en zo dicht bij Amsterdam. Voor de deur in de zon of tijdens het koken met uitzicht op het Noordzeekanaal, je ziet alles voorbijkomen tot cruiseschepen aan toe en met de sail zit je op de eerste rij. Het huis ademt ruimte het voelt groot is open en de lichtval is perfect wij komen hier echt tot rust. Een van de plekken is het grote terras met vrienden eten met uitzicht op het sluisje de bootjes voorbij zien varen heerlijk. Iedereen voelt zich thuis de tuin leent zich perfect voor de bbq word het laat kun je direct in de extra living beneden in de bank ploffen. Onze dochter word naar school gebracht lopend of op de fiets en je boodschap altijd binnen handbereik er is ook genoeg te doen in de groene omgeving. Voor werk zijn we al vaak in Amsterdam dus het strand van wijk aan zee opzoeken is net zo snel en doen we daarom ook geregeld als gezin.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Villa

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1910

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

850 m³

Woonoppervlakte

219 m²

Perceeloppervlakte

286 m²

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

4

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Ligging tuin

Noord

Tuin oppervlakte

199 m²

Garage/berging

Garage

Parkeerplaats

Schuur / berging

Aangebouwd steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Kindvriendelijke buurt

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Karakter

 

Karakteristiek

 

Waterrijk

 

Uniek

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: De bewoner

 
 

Geplaatst door: De bewoner

 
 

Geplaatst door: De bewoner

 
 

Geplaatst door: De bewoner

 
 

Geplaatst door: De bewoner

 
 

Geplaatst door: De bewoner