Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 325.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Op een ruime hoekkavel gelegen, stijlvolle TWEE-ONDER-EEN-KAPWONING met aangebouwde garage en een heerlijke tuin. Direct grenzend met de achtertuin aan het prachtige Stadspark Rams Woerthe. Een zeer prettige woonomgeving waar je kind zich nog kind kan voelen en je je buren nog kent. Puur natuur inclusief eekhoorns, spechten en een groot hertenkamp!

De ruime kavel van 331m² biedt verrassend veel tuinplezier en is geheel, keurig, omheind met behoud van vrij uitzicht op groen. Parkeerruimte op eigen erf voor meerdere auto's, boot of caravan.
Op loopafstand van het centrum en van een diversiteit aan supermarkten (Aldi, Lidl, Jumbo en AH) gelegen, biedt deze sfeervolle plek u rust, terwijl u de drukte van het stadse zelf kunt opzoeken indien gewenst.
School B (basisschool) op ca. 300 meter loopafstand gelegen en op 5 minuten fietsafstand van het NS-intercity station.

De verrassend ruime woning is ter plaatse van de woonkamer uitgebouwd met een stijlvolle overkapping en heeft een inhoud van maar liefst 650m³. Slechts enkele woningen in de straat, waaronder deze, hebben een achterom langs de garage die toegang biedt naar de tuin!

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, hal, meterkast, keurig toilet met fonteintje, trapopgang naar de verdieping en toegang naar de L-vormige tuingerichte living (ca. 40m²) voorzien van een fraaie PVC vloer. Vanuit de keuken een levendig uitzicht over de wijk en aan de achterzijde van de woonkamer uitzicht over de besloten tuin naar het natuurlijk en goed onderhouden groen van het monumentale park "Ram's Woerthe".
De straatgerichte keuken is aan weerszijden geplaatst, in een modern design. De vele kasten en lades zijn met softclose sluitingen uitgerust en de keuken is voorzien van de nodige luxe inbouwapparatuur, waaronder een 5-pits gaskookplaat met vlakscherm wasemkap (Bauknegt), een combi-oven (Siemens), een magnetron (Siemens), een vaatwasser en een koel-/vrieskast. De werkbladen zijn uitgevoerd in licht composiet.

1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers (resp. 10m², 11m² en 11.5m²) waarbij de master bedroom een ruime inloopkast heeft. De badkamer is geheel keramisch betegeld, voorzien van een 2e toilet, een ruime douchegelegenheid, ligbad en een brede vaste wastafel met twee mengkranen en twee fraaie badkamer kasten. De badkamer heeft elektrische vloerverwarming.

2e verdieping: overloop, ruime en nette zolderruimte met logeergelegenheid/chillruimte. Tevens bevindt zicht hier een wasgelegenheid met witgoedaansluitingen, een uitstort gootsteen en de stookruimte (Intergas HR combi-ketel). Wenst u extra slaapkamers? We hebben voorbeelden genoeg hoe deze hier te realiseren. Er zijn reeds twee grote dakvensters geplaatst, maar ook bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen behoort tot de mogelijkheden.
Achter de keurig afgewerkte knieschotten is meer dan voldoende bergruimte.

Kenmerkend voor deze woning is de optimale lichtopbrengst, op elke etage, door de vele raampartijen.

De achtergelegen, besloten tuin is op het zuiden gesitueerd. Het is recent opnieuw aangelegd en heeft een klein, natuurlijk ogend (kunst)gras gazon omgeven met fraaie sierbestrating. De oerdegelijke, van hout opgetrokken, speel-/lounge-/klim- pergola completeert het keurige geheel.
De fraaie terrasoverkapping direct achter de woning is voorzien van heldere glasplaten, waardoor een heldere kijk op Hollandse luchten en heldere sterrenhemels.
Het vogelrijke park biedt rust en privacy, een prachtig uitzicht, verkoeling in de zomer (en toch veel zon) en is een walhalla voor kinderen om te spelen en ouders om te wandelen.

Extra info:
Tijdens de bouw zijn diverse meerwerkopties doorgevoerd;
Het schilderwerk buitenom is in 2016 gedaan.
Op slechts 5 minuten loopafstand van het centrum van Steenwijk, alwaar een zeer compleet winkelaanbod en alle overige dagelijkse voorzieningen aanwezig zijn. Cultureel centrum en Rabo Theater De Meenthe, een bioscoop en een uitgebreid aanbod van culinaire verwennerij eveneens op loopafstand gelegen.
Heerenveen (A32) op ca. 10 autominuten afstand, Zwolle (A32/A28) op ca. 20 minuten gelegen en de randstad (Amsterdam via de polder/ Emmeloord) op ca. 60 minuten. De Woldberg (uitgestrekt oer bosgebied) met fantastische fiets-en wandelmogelijkheden in de directe omgeving en op een steenworp afstand van Nationaal park De Weerribben, Nationaal Park Dwingeler Veld en watersportgebieden in Noordwest Overijssel en Friesland.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Prachtig aan het stadspark gelegen. In elke seizoen is het er heerlijk vertoeven. Op loopafstand van het centrum en dichtbij alle gangbare winkels. Lekker op de fiets richting Giethoorn, weerribben of de heide in Havelte. Het water van het Steenwijkerdiep loopt bijna door je voortuin. Vanuit het keukenraam zicht op de Steenwijker toren.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

2007

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

637 m³

Woonoppervlakte

152 m²

Perceeloppervlakte

331 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Mechanische ventilatie, Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Volledig geisoleerd

Energielabel

A

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zonneterras

Ligging tuin

Zuid

Tuin oppervlakte

250 m²

Garage/berging

Garage

Aangebouwd steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Groene omgeving

 

Zonnige tuin

 

Vrij uitzicht

 

Dichtbij OV

 

Veel opbergruimte

 

Fijne lichtinval

 

Gezellige buren

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's