Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 415.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze woning kunt u bezichtigen tijdens de OPEN DAG op WOENSDAG 5 JUNI van 13.00 uur tot 16.00 uur

Stelt u zich eens voor....... s' Ochtends vroeg de over het omliggende land gelegen grondmist en de eerste zonnestralen die zich meester maken van de vroege ochtend. Een verse mok koffie in je hand en kilometers ver weg kijken over weiden en bos. De contouren van reeën naast de houtwal in het ochtendgloren. En een groene specht boven je in de boom. Hoe verwend kun je zijn? Voor dag en voor dauw krijgt hier zijn ware betekenis.

Deze rietgedekte woonboerderij is gelegen in een van de mooiste natuurgebieden die ons land rijk is. Het WaterRijck in De Kop van Noordwest Overijssel en de bossen van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland. Een plek waar je kind nog kind kan zijn en je je buren nog kent.

Gehaast en vermoeid door een drukke dag? Heerlijk bijkomen in je huis dat gelegen is tussen uitgestrekte, zacht glooiende landerijen en houtwallenlandschappen. Omgeven door de mooiste natuur en je eigen bosperceel van ca. 7.087m2. Beschut gelegen en rust en ruimte om je heen. Slechts een loeiende koe of een hamerende specht in de boom. En toch alle voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen op een steenworp afstand in Steenwijk gelegen. Slechts op 3 kilometer afstand van het sfeervolle stadshart met uitstekende uitgaansgelegenheden, cultureel centrum en theater de Meenthe, het NS-intercitystation en van de oprit naar de A32 en A28 gelegen. Er is een basisschool op 5 minuten fietsafstand gelegen en het voortgezet onderwijs op circa 25 minuten fietsen in Steenwijk.

Het oorspronkelijke boerderijtje dateert van ca 1900. Tegenwoordig uitgebouwd en mede daardoor gaan hedendaags wooncomfort en de stijlvolle boerderijverschijning hand in hand. Met behoudt van authenticiteit, uiteraard!

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, hal met toegang tot het voorhuis met tweede woonkamer (voorzien van houtkachel en uitstekend te gebruiken als extra logeer-/slaapgelegenheid) en masterbedroom.
Vanuit de hal toegang tot de riante living van 51m2 met zithoek, eethoek en woonkeuken. Eyecatchers zijn de gebintenconstructie, de balkenplafonds, houten vloer en de houtkachel. Dit tezamen met de vele raampartijen maakt dit tot een heerlijke leefruimte.
Vanuit de kamer direct toegang tot de naastgelegen tuin. De keuken is in een hoekopstelling geplaatst, heeft een SMEG stand alone fornuis met 5 gaspitten en een royale oven. De onderkastruimte is meer dan voldoende en het riante aanrecht heeft een dubbele spoelbak. En ook hier veel licht en fraaie uitzichten op het omliggende terrein. De bijkeuken is voorzien van een provisiekelder, heeft een achterentree, een opstelplaats voor het witgoed en hier is tevens de Remeha Quinta HR-combi-ketel geplaatst. De woning wordt verwarmd door middel van radiatoren en de beide houtkachels dienen als sfeerverhogende bijverwarming.
De badkamer met toilet, een inloopdouche en dubbele vaste wastafel op het badkamermeubel is eveneens vernieuwd en op de begane grond gelegen waardoor de woning tevens levensloopbestendig is.

Verdieping: overloop, voorzolder, slaapkamer 2 en mogelijkheid voor een 3e. Op deze verdieping is destijds een dakkapel geplaatst voor extra daglichttoetreding.

De tuin heeft een riante inrit met meer dan voldoende parkeergelegenheid aan de achterzijde van het perceel en een brugje naar de entree van het huis.
Diverse terrassen, een moestuin, een vijverpartij en prachtig weids uitzicht!
Het perceel is voor velerlei doeleinden geschikt. Wenst u ruimte voor hobby's, stalling, of het houden van kleinvee? Of gewoon privacy? Mogelijkheden te over!
Naast de woning is een oude kap-/wagenschuur gelegen die, na enige renovatie, uitstekende gebruiksmogelijkheden biedt.


Kortom: zoekt u een zonnig, warm, en ruim huis in een mooie omgeving?
Rustig en stil maar niet afgelegen? Zoekt u een woonhuis met mogelijkheden voor bijvoorbeeld ruimtebehoevende hobby’s bij huis? Wilt u ontspannen te paard, lopend of met de fiets of zelfs kano langs kilometerslange routes, of door te wandelen met de honden tussen de houtwallen aan de overkant, of in de uitgestrekte bossen wat verderop? Allemaal binnen handbereik.
Gelegen op 9 km afstand van Giethoorn en "Heerlijkheid de Eese" (landgoed) om de hoek. Landgoed de Eese is een bijzonder fraai Middeleeuws landgoed van ruim 800 hectare op de grens van Overijssel, Friesland en Drenthe.
Het landgoed bestaat uit monumentale gebouwen, bossen, landerijen, prachtige lanen en uitgestrekte heidevelden. Giethoorn behoeft verder geen toelichting. Dit Venetië van het Noorden is een dorado voor watersportliefhebbers.

Nieuwschierig? Bel met 0521-571111 voor het maken van een afspraak.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1900

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

451 m³

Woonoppervlakte

123 m²

Perceeloppervlakte

7087 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Zonneterras

Ligging tuin

Zuidwest

Tuin oppervlakte

6830 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Buitenaf wonen aan Landgoed de Eese met op fietsafstand Steenwijk waar je een treinstation hebt en lekker uiteten kan gaan

 

Hertjes lopen door de tuin

 

Vrij wonen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's