Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 270.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze heerlijke hoekwoning aan de Lijsterbesstraat in Zaandam heeft 3 slaapkamers. Het zouden er ook zomaar 4 of zelfs 5 kunnen zijn, want de huidige bewoners houden van ruimtelijk. Dat zien we ook terug in de riant bemeten badkamer. Deze is vorig jaar nog he-le-maal aangepakt en aanmerkelijk verruimd. Uitgevoerd in dezelfde tijdloze stijl als de rest van deze jaren '30 woning, die met respect is gemoderniseerd. In de sfeer van jaren terug kun je hier jaren vooruit...

Van alle woningen aan deze gezellige straat in oud-Zuid heeft deze woning op de hoek niet alleen maar aan één kant buren, maar ook verreweg de diepste tuin. Maar liefst 17,5 meter strekt zich uit naar het zuidwesten. Dat geeft vrijheid!
De steeg leidt naar een heerlijke houten zonneterras en strakke met grote tegels geplaveide achtertuin met vrijstaand houten chalet (13 m2). Hoog opgemetselde borders benadrukken de zorg die aan de inrichting is besteed.
Datzelfde geldt voor de woning. Deze is vrij ingedeeld, zonder de authenticiteit aan te tasten. De erker met de glas-in-lood bovenlichten is een blikvanger - overigens het enige kozijn van hardhout, de rest is van kunststof - maar ook de deling tussen voor- en achterkamer, die als eetkeuken fungeert, heeft een historisch tintje. De dubbele openslaande deuren in de woonkeuken geven directe verbinding met het zonneterras en de achtertuin. Het kunststof werkblad is in een hoek opgesteld en en voorzien van een gas-op-glas kookplaat en rvs gootsteen met eengreeps mengkraan. Veel kast- en ladenruimte en overige apparatuur, zoals combi-oven/ magnetron en koel-/ vriescombinatie is in het eetgedeelte geplaatst. Niet een alledaagse maar wel alleszins geslaagde opstelling!

Boven zijn 3 royale slaapkamers, verdeeld over 2 woonlagen. Op de eerste verdieping is voor de badkamer de volle breedte van de woning benut. De nis met inloopdouche, de dubbele wastafel met ladenmeubel en flankerende kasten zijn daarmee ruimschoots afgeschermd van het 2e toilet (wandcloset) en de opstelplek voor de wasmachine en -droger. De sierlijke radiator geeft deze hypermoderne ruimte net de perfecte klassieke touch. Op deze etage zijn 2 slaapkamers, een woonlaag hoger biedt een flinke doorzonzolderkamer de mogelijkheid te splitsen tot 2 vertrekken. Zowel voor als achter zijn dakkapellen geplaatst.
Alledrie de woonlagen hebben fraaie laminaatvloeren in de loop- en leefvertrekken.

Indeling:
Begane grond: entree via klassiek boogportiek. Hal met meterkast en trapopgang. Betegeld toilet met fontein. Woonkamer met erker, voorzien van glas-in-lood. Leef- en eetkeuken, deels in voormalige achterkamer. Keuken voorzien van werkblad in hoekopstelling, aparte apparatuur- en kastenwand. Ingebouwde gas-op-glas kookplaat, wasemkap, combi-oven/ magnetron en koel-/ vriescombinatie. Dubbele openslaande deuren naar zonneterras in eetgedeelte. Achterdeur in keuken. Volledig beschutte achtertuin met houten chalet en achterom.
1e verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Zeer royaal bemeten en fraai betegelde badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel met ladenmeubel en kasten, 2e toilet en aansluitingen wasmachine en -droger. Slaapkamer (13 m2) en 2e slaapkamer (momenteel in gebruik als kleedruimte).
2e verdieping: zolderslaapkamer met aan weerszijden dakkapellen (mogelijkheid 2 vertrekken) en bergkasten achter dakbeschot. Opstelling CV-installatie (lease).

De Lijsterbesstraat ligt in een rustig buurtje ten zuiden van het stadscentrum van Zaandam. Het ligt dichtbij de doorgaande weg (binnen 13 autominuten ben je de Coentunnel gepasseerd!) maar is geen sluiproute door het eenrichtingsverkeer. Treinforenzen staan na 7 minuten fietsen op het perron waar elke 5 minuten een intercity richting Amsterdam, Alkmaar en Hoorn vertrekt.
Ook voor de dagelijkse gezinsbehoeften is dit een goede plek. Om de hoek ligt een supermarkt met veel in- en uitheemse verswaren en specialiteiten. De bakker en de slager zijn ook in de buurt te vinden. Daarnaast ben je, vooral met de fiets, zó in het centrum waar je werkelijk alles vindt wat je nodig hebt. Zaandam is ten slotte de bakermat van die hele bekende grootgrutter...
In een straal van 5 minuten fietsen zijn meerdere basisscholen gevestigd. Speelpleintjes en trapveldjes vind je op elke straathoek. Vriendjes en vriendinnetjes vrijwel voor de deur. Lekker buitenspelen!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 95 m2;
- inhoud 321 m3;
- perceelgrootte 175 m2 eigen grond;
- badkamer en slaapkamers 1e en 2e verdieping in 2018 verbouwd;
- kunststof ramen, deuren en kozijnen (uitgezonderd erker en voordeur);
- dichtbij school, supermarkt en snelweg;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Fijne buurt rustig gelegen vlak bij een mooi stads park maar toch voor de liefhebber dicht bij uitgaans gelegenheden”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1939

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

321 m³

Woonoppervlakte

95 m²

Perceeloppervlakte

175 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

West

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Ruimte

 

Grote zonnige tuin

 

Mooie grote badkamer

 

Documentatie

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Video

Foto's