Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 489.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Ver van alle drukte en hectiek en toch direct aan de Dorpsgracht gelegen, staat deze uitstekend onderhouden rietgedekte vrijstaande woning. Gebouwd in 1979 en sindsdien uitstekend onderhouden en gemoderniseerd.

In het tipje van Giethoorn-zuid, vlakbij het Zuideindiger Wiede, waan je je hier in je eigen paradijsje. Op een kavel van maar liefst 1.608m² en omringd door grachten en slootjes. Romantischer kunnen we het niet maken. De auto parkeert u langs het buurt pad op een steenworp afstand.

Vanaf je eigen erf met ligplaats vaar je zo de omgeving in. Met punter, sloep of kano er op uit? 's Ochtends vroeg met de dauw boven het water, zo betoverend mooi! Waar je ook kijkt, vrijheid en natuur en bovenal rust. En wil je toch de gezellige drukte van het dorp? Met een paar minuten fietsen zit je midden in de dorpskern.


De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond:
Entree, ruime hal met trapopgang, toilet, keurige badkamer met douche, ligbad, wastafel en designradiator. De vloer in de badkamer is voorzien van bijverwarming. De woonkamer (ca. 40m²) biedt door de grote raampartijen uitzicht over de prachtige omgeving met water, tuin en op Hollandse luchtten. De kamer is voorzien van een fraaie kachel, een massief eikenhoutenvloer en openslaande tuindeuren naar het overdekt terras. Hier is het tot in de late uurtjes nagenieten van een zomerse dag. Met de fraaiste sterrenhemels zoals u ze zelden gezien heeft.
De stijlvolle keuken is in 2016 geplaatst en is voorzien van een combi-oven, een vaatwasser, 4 pits gasfornuis, een RVS afzuigschouw, een koelkast en meer dan voldoende onder- en bovenkastruimte. De keuken is voorzien van vloerverwarming. Voorts de bijkeuken met opstelplaats voor witgoed, de opstelplaats van de CV ketel (Bosch HR combi-ketel, plaatsingsjaar 2012) en de (achter)deur naar buiten.

verdieping:
overloop met veel kastruimte, 2 ruime slaapkamers waarvan 1 met vaste kastenwand. Vanaf de grootste ouderslaapkamer magnifiek uitzicht over de lager gelegen drieprong (grachten en landerijen).

Een eigen insteekhaventje grenst aan de brede tuin die pal op het zuiden is gesitueerd en optimale privacy biedt.
Hier is voldoende ruimte voor sloep of punter. De tuin welke bestaat uit een gazon, sierborders en diverse terrassen, wordt begrenst door oude bomen die volop beschutting bieden.

Een vrijstaande rietgedekte schuurruimte en een tweetal bergingen bieden ruimschoots onderdak aan fietsen, tuin- en watersportattributen.

Giethoorn maakt onderdeel uit van de Gemeente Steenwijkerland en is vooral bekend als "het Venetië van het Noorden". Het sfeervolle dorp is gelegen in Nationaal Park "Weerribben-Wieden" en staat bekend om het omliggende merengebied met Beulaeker- en Belterwiede voor de watersport liefhebbers.
Giethoorn heeft een supermarkt (PLUS), een divers aanbod van horecagelegenheden waaronder het bekende café Fanfare, veel watersportfaciliteiten en een rijk verenigingsleven.
Er is onder andere een artsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk en twee basisscholen.
De omgeving is rijk aan culturele activiteiten waaronder de Gondelvaarten, bloemencorso's, muziekevenementen en in Het RABOtheater De Meenthe in Steenwijk of Theater Ogterop in Meppel treden alle bekende sterren en gezeldschappen op.
In Steenwijk (6 km afstand) bevindt zich tevens een NS-intercitystation en is er een uitgebreid aanbod van winkelvoorzieningen.
De Randstad is via de Noordoostpolder (Emmeloord - Lelystad) op circa 65 autominuten afstand gelegen. Zwolle op circa 25 minuten en Heerenveen op 30 minuten afstand gelegen.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1979

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

416 m³

Woonoppervlakte

111 m²

Perceeloppervlakte

1608 m²

Indeling

Aantal kamers

3

Aantal slaapkamers

2

Voorzieningen

Mechanische ventilatie, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Zonneterras

Ligging tuin

Zuid

Tuin oppervlakte

1480 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Documentatie

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's