Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 425.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

- Centrale ligging in het dorp -
- Perceel van 7.900 m² -

Deze mooie en bijzonder vormgegeven woning staat midden in het dorp Froombosch, een plek die door velen de mooiste plek van Froombosch wordt genoemd. Al in 1831 voelden mensen zich hier thuis; destijds stond op deze plek namelijk een herberg, met de naam café Froombosch (1831-1978). In het bijbehorende koetshuis kon men zijn paard laten uitrusten. Aan één van de monumentale bomen aan de westzijde van het pand hangt zelfs nog een deel van een gietijzeren uithangbord!

Terug naar het hier en nu: de woning met het bouwjaar 1980 is een echte blikvanger met zijn bijzondere en mooie vorm. De woning is levensloopbestendig ingedeeld. Aan bergruimte geen gebrek, de woning is namelijk over het hele woonoppervlak bezolderd. De royale woonkamer heeft veel lichtinval en geeft een prachtig uitzicht op zowel de voor- als achterzijde. Aan de achterzijde kijk je uit over het bijbehorende perceel, waarop allerlei soorten fruitbomen te vinden zijn (o.a. appel, bramen, druiven, kersen en walnoten). De woning beschikt over 3 slaapkamers en is volledig voorzien van dubbel glas.

Indeling: royale hal/entree met toilet. Toegang tot de woonkamer met gashaard (ca. 34,2 m²), keuken v.v. inbouwapparatuur (ca. 300x237), bijkeuken (ca. 250x190). Ruime gang met toegang tot 3 slaapkamers (ca. 370x270, 330x270 en 16m²). Badkamer met ligbad, wastafel, urinoir en douche (ca. 6 m²).

Info: inpandige garage (565x270), warmwatervoorziening middels geiser en CV. Tevens toegang tot achterliggend perceel via het toegangspad aan westzijde van de woning. 2017 buitenom geschilderd.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Deze bijzonder vormgegeven woning is gelegen aan de Hoofdweg, die zich als een historisch groen lint door de Woldstreek slingert, van Harkstede tot Wagenborgen. Vanuit de woonkamer met grote ramen heeft u een prachtig uitzicht over de voortuin. De woning heeft een eigen oprit die zowel naar de inpandige garage als naar de achterzijde van de woning loopt. De oprit biedt plaats aan meerdere auto’s. De inpandige garage is ook van binnen te bereiken. In deze garage heeft u via een vlizotrap toegang tot een bergzolder die over de gehele woning loopt, voorzien van een afgesloten deel (ruime kledinghangkast). Achter de woning staat een authentieke schuur van 1831, die kan worden gebruikt als b.v. werkschuur (werkbank, bankschroeven, slijpmachine, zaagbank, enz. zijn aanwezig). Ook zijn er mogelijkheden om er garage voor meerdere auto’s te plaatsen. Achter de woning ligt een weiland, groot 5555 are, dat uitstekend geschikt is en volop ruimte biedt voor het houden van dieren als b.v. paarden, pony’s of alpaca’s. Maar ook een groot terras en een zwembad behoren tot de mogelijkheden, er is ruimte genoeg! Het weiland heeft trouwens een eigen toegangslaan aan de linkerkant van de woning. De woning is gelegen op een goede bereikbaarheid van de historische en gezellige stad Groningen. De bus stopt praktisch voor de deur en met de auto bent u binnen 10 minuten in Hoogezand, 25 minuten in Groningen en 30 minuten in Bad Nieuweschans met een heerlijk kuuroord. Én slechts 5 minuten van de Fraeylemaborg in Slochteren met een prachtig bos. Aan de Hoofdweg 73 is het volop genieten van rust en ruimte!”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Landhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1980

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

495 m³

Woonoppervlakte

115 m²

Perceeloppervlakte

7900 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Buitenzonwering, Mechanische ventilatie, Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Noordwest

Tuin oppervlakte

7900 m²

Garage/berging

Garage

Inpandig

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Rust en ruimte

 

Veel mogelijkheden rondom de woning

 

Historische locatie

 

Weiland met aparte toegangslaan voor vele doeleinden geschikt

 

Documentatie

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Video

Foto's