Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 575.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Idyllisch, aan 'het Pad' gelegen en direct aan open vaarwater grenzend, goed onderhouden WOONBOERDERIJ MET EEN VRIJSTAAND GASTENVERBLIJF, SCHUUR, BOTENHUIS EN PRACHTIGE TUIN.
De kaveloppervlakte is 2.807m2.

Het geheel verkeert in een keurige staat van onderhoud en maakt een zeer verzorgde indruk. Met het naastgelegen botenhuis en de prachtige, vogelrijke tuin een dorado voor de watersporter en tuinliefhebber.

Vanaf het eigen perceel kunt u met boot of kano uitvaren naar een prachtig natuurgebied met uitgestrekt vis- en vaarwater. De schaatsliefhebber doet in de winter naast het huis zijn schaatsen onder.
De woning is in 1968 opnieuw opgebouwd waardoor het karakteristieke uiterlijk van een Gieterse Boerderij en een comfortabel (bovenal licht) interieur hand in hand gaan. In 1989 heeft er een grote renovatie plaatsgevonden.

In elk jaargetijde biedt deze woning en de bijzondere leefomgeving ware geneugten. Pak de boot of de fiets eens en trek er op uit in dit unieke stukje Nederland. 's Avonds vanuit de boot de zon onder zien gaan op 'het Molengat' en daarna heerlijk terugkomen in je eigen paradijsje. Genieten!
Het achter de woning gelegen gastenverblijf verkeert eveneens in een onberispelijke, nette, staat en is keurig onderhouden.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond:
Voorhuis: entree via de eigen voordeur, een gerenoveerde keuken, gang met ingang toilet en douche, de woonkamer met vrij uitzicht over de voorgelegen natuur en het Molengat (meer). Naast de woonkamer is er een slaapkamer gelegen en via het trapportaal is er toegang tot de verdieping.
Verdieping: een slaapkamer met drie eenpersoons bedden en wastafel.

Achterhuis:
entree, garderobe, trapgang naar de verdieping, gang, woonkeuken, 2 riante slaapkamers (waarvan momenteel één werkkamer en living met zitgedeelte voorzien van een sfeervolle gashaard. De living heeft een prachtig rustiek uitzicht over de naast- en achtergelegen tuin. In het zitgedeelte is vloerverwarming aanwezig, de overige ruimtes worden centraal verwarmd door middel van radiatoren.
De keuken heeft meer dan voldoende aanrecht- en werkruimte. Voorzien van een keramische- en inductiekookplaat en inbouwoven, een inbouw-koelkast, afgewerkt met een aanrechtblad.

Verdieping: royale overloop met diverse bergingsmogelijkheden, strijkkamer, 2 slaapkamers waarvan één met een dakkapel.

Discreet achter de woonboerderij bevindt zich het riante tuinhuis op een eigen gedeelte van het perceel met terras en gazon, omgeven door een mooie singel. Naast dit gastenverbijf bevindt zich de aanlegsteiger, waar een boot kan worden afgemeerd.
De indeling van het gastenverblijf is als volgt:
Begane grond: entree, hal, de gezellige woonkamer met keuken. Vanuit de hal is tevens het toilet en de douchegelegenheid te bereiken. Een slaapkamer op de begane grond maakt het volledige woonprogramma op deze woonlaag af.
In de hal is ook de trap die naar de verdieping leidt.
Verdieping: overloop slaapkamer met twee eenpersoons-bedden en een ruimte met een eenpersoonsbed.

Het gastenverblijf heeft warmwatervoorziening door middel van een boiler en de verwarming bestaat uit 2 gaskachels.

Een bruggetje biedt toegang tot het achtergelegen eigen eilandje.
Het botenhuis biedt plaats aan een royale Gieterse Punter of sloep. Alsmede enkele kano's, surfplanken e.d.

De woning is bouwkundig gekeurd. Het rapport is ter inzage beschikbaar.

Extra info:
De woning is gelegen in Giethoorn-Noord in het ´oude dorp´ en biedt haar bewoners vanaf deze lokatie ongekende fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden. Tevens maakt u hier deel uit van een gemoedelijke en sfeervolle buurt. Giethoorn heeft een Supermarkt en diverse horeca-gelegenheden. Steenwijk, met een uitstekend winkel- en voorzieningenniveau (tevens NS-station en voortgezet onderwijs) is op 6 km afstand gelegen en Meppel op ca. 15 km afstand. Via de Noordoostpolder is de Randstad uitstekend te bereiken en ligt Amsterdam op ca. 50 autominuten.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1968

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

935 m³

Woonoppervlakte

275 m²

Perceeloppervlakte

2807 m²

Energie

Energielabel

D

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

2587 m²

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's