Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 349.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Binnenpad 75-e, 8355 BT Giethoorn


's Ochtends wakker worden in een van de mooiste natuurgebieden die ons land kent. Het gesnater van de eenden, die een nieuwe dag inluiden. De dauw boven de sloot en de eerste zonnestralen die bezit nemen van de vroege ochtend.

Even de brug over de Dorpsgracht, net voorbij cafe Fanfare uit de gelijknamige legendarische speelfilm en een intiem voetpad brengt u bij deze in 2010 geheel verbouwde, RIETGEDEKTE RECREATIEVILLA met INSTEEKHAVEN/LIGPLAATS, gelegen op 699m² eigen grond.
Intiem verscholen achter fraai groen, waardoor optimale privacy gewaarborgd blijft.
De woning is voorzien van een zijbeuk waardoor deze ten opzichte van de overige woningen een substantieel grotere woonoppervlakte en inhoud heeft.

Deze recreatiewoning verenigt het karakteristieke uiterlijk van de Gieterse woningen met een ongekend fraai en comfortabel interieur. Geheel in stijl overigens met het exterieur en in harmonie met de majestueuze omgeving.
Het opleverings- en afwerkingsniveau doet niet onder voor een woning voor permanente bewoning en bevindt zich in een smetteloze staat. Kopjes in de kast en klaar!
De woonkamer heeft meer dan voldoende raampartijen waardoor er een zonnig en bovenal ruimtelijke beleving van woonkamer, tuin en omgeving is. Vanuit de woonkamer kijkt u uit over de naastgelegen tuin, haven en het terras (direct aan het water).

Direct naast de woning is een insteekhaven met botenhelling gerealiseerd en vanuit de naastgelegen sloot is het slechts een paar minuten varen naar het Bovenweide of de sfeervolle Dorpsgracht.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, hal, garderobe, toegang naar de luxe badkamer met wasgelegenheid, ligbad en separate douche.
De hal is eveneens voorzien van een separaat toilet, meterkast en werkkast met de Daalderop HRC-ketel 24/50+).

De living (ca. 34m²) heeft een sfeervolle zithoek met panoramisch uitzicht over het naastgelegen water en de tegenovergelegen natuur. De dubbele tuindeuren bieden toegang tot het aan het water gelegen terras.
De uitstekend geoutilleerde woonkeuken is voorzien van een op maat gemaakte keuken met een fraaie nostalgische schnit. Voor de fijnproevers en keukenprinsen en prinsessen biedt de keuken optimaal kookplezier. Aan werkelijk alles is gedacht. Een stand alone gasfornuis met oven is de centrale spil in het kookblok alwaar zich eveneens de vaatwasser, koelkast met vriezer en afzuigschouw bevinden. Een wijnklimaatkast maakt onder andere deel uit van de luxe apparatuur. De Z-vormige living heeft dus een zitgedeelte en apart eetkamergedeelte.

Verdieping: via een vaste trap in de hal bereikbaar en voorzien van een overloop met overloopkast, 3 sfeervolle slaapkamers (11m², 11m² en 12m²) en bergruimte.

In de tuinschuur is een wasmachine-aansluiting gerealiseerd.

De tuin bestaat voor een groot gedeelte uit gazon met sierborders . Het achtergelegen terras is aangelegd met fraaie antracietkleurige terrastegels.
Het geheel ademt een zeer degelijke en luxe sfeer uit en is per direct te aanvaarden.



De recreatiewoning is in 2010 geheel verbouwd en opnieuw ingedeeld. De volgende werkzaamheden zijn onder andere uitgevoerd:
- binnen- en buitenschilderwerk;
- nieuwe houten gevelbekleding;
- optimaal voorzien van isolerende voorzieningen;
- aanleggen van een haven, helling en steigerhout ter plaatse van de waterkant;
- tuin aangepast met nieuw terras en tuinpad;
- het tuinschuurtje is voorzien van een wasmachine-aansluiting.


AFMETINGEN / INHOUD:
- woonoppervlakte totaal ca. 95m²;
- inhoud ca. 275m³;
- perceelsoppervlakte 699m².


BIJZONDERHEDEN:
- de woning is eventueel gemeubileerd en gestoffeerd over te nemen;



Vanaf het eigen perceel kunt u met een boot uitvaren naar een prachtig natuurgebied met uitgestrekt vis- en vaarwater.
In elk jaargetijde biedt deze woning en de bijzondere leefomgeving ware geneugten. Pak de boot of de fiets eens en trek er op uit in dit unieke stukje Nederland. 's Avonds vanuit de boot de zon onder zien gaan op 'het Wiede' en daarna heerlijk terugkomen in je eigen paradijsje. Genieten!

Giethoorn is onderdeel van de Gemeente Steenwijkerland en is vooral bekend als "het Venetië van het Noorden". De dorpskern van Giethoorn is alleen toegankelijk te voet of over het water. Giethoorn is gelegen in het Nationaal Park "De Weerribben-De Wieden". Giethoorn heeft een supermarkt (SPAR), diverse restaurants en vele watersportfaciliteiten. Daarnaast is er een tweetal basisscholen en beschikt Giethoorn over huisartsen. In het nabijgelegen Steenwijk (8 kilometer) en Meppel (13 kilometer) is een volledige winkel aanbod aanwezig en zijn er theaters, sportverenigingen en een ziekenhuis.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

2010

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

275 m³

Woonoppervlakte

95 m²

Perceeloppervlakte

699 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

625 m²

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's