Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 298.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Langesteeg 6, 8355 BZ Giethoorn

Romantiek ten top!......Direct aan de sfeervolle Dorpsgracht gelegen!
Op een fenomenale plek aan een rustiger uitloper van het drukkere 'Binnenpad', de Langesteeg, staat deze goed onderhouden in 1997 nagenoeg geheel verbouwde RIETGEDEKTE WOONBOERDERIJ MET SCHUUR EN BOTENHUIS op circa 627m² grond. Vanuit de woonkamer vrij uitzicht over uitgestrekte weilanden en Hollandse luchten.
Direct achter de woning heeft u een eigen overdekte ligplaats (voor bijvoorbeeld een sloep, kleine toerboot of ander Gieters gevaer) en kunt u via de naastgelegen sloot het open vaarwater en de Gieterse grachten bereiken.
Het schilderwerk, de steiger in het botenhuis en beschoeiing langs de waterkant is keurig bijgehouden en klaar voor jarenlang gebruikgemaakt.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, hal, garderobe, meterkast, trapopgang en modern toilet toilet. Een keurige badkamer met ligbad, douchegelegenheid, 2e toilet (hangcloset), vaste wastafel in badkamermeubels en een handdoekenradiator.

De sfeervolle woonkamer heeft een Frans Grenen-houten vloer en een fraaie gaskachel biedt hier comfortabele bijverwarming. De woning is overigens geheel centraal verwarmd door middel van een nieuwe c.v.-ketel met radiatoren verwarming en vloerverwarming ter plaatse van de badkamer.

Vanuit de hal is de dichte keuken te bereiken. De keuken is geplaatst in een hoekopstelling en heeft diverse luxe inbouwapparatuur waaronder een vaatwasser, een combi-magnetron, een keramische kookplaat, koelkast/vrieskast en een vlakscherm wasemkap. De achterdeur biedt hier toegang tot de achtergelegen, diepe tuin.

Verdieping: de overloop geeft toegang tot 3 slaapkamers, die allen voorzien zijn van dakkapellen en diverse bergruimten zoals inbouwkasten en achter knieschotten over de volledige diepte van de woonboerderij diverse ruime bergingsmogelijkheden. Tevens bevindt zich hier de stookruimte t.b.v. de HR combi ketel (plaatsingsjaar juni 2016).

Direct achter het huis is keurige tuin aangelegd met een gazon, diverse terrassen en is voorzien van plantenborders, een aanlegsteiger en een botenhuis (de woning wordt aangeboden inclusief een Gieterse punter met 8 pk buitenboordmotor). De tuin is zodanig ingericht dat hoewel aan de Dorpsgracht gelegen, veel privacy kan worden verkregen.
De rietgedekte schuur heeft dubbele openslaande deuren waardoor, evenals de huidige eigenaar, motorrijder hun motor hier kunnen stallen. Voor het overige een prima bewaarplek voor hengels, tuinattributen en overige huis-en tuinraad.

In elk jaargetijde biedt deze woning en de bijzondere leefomgeving ware geneugten. Pak de boot of de fiets eens en trek er op uit in dit unieke stukje Nederland. 's Avonds vanuit de boot de zon onder zien gaan op 'het Wiede' en daarna heerlijk terugkomen in je eigen paradijsje. Genieten! 's Winters vanaf je eigen erf op het ijs stappen voor een wandeling of schaatstocht over honderden kilometers langen ijspaden in een sneeuwwit decor. Ongekend genieten!

De huidige eigenaar huurt op circa 100 meter afstand twee parkeerplaatsen voor de auto (ca € 40,-- per parkeerplaats per jaar).

Voor de dagelijkse en bovendaagselijke boodschappen kunt u terecht in het sfeervolle koopcentrum van Steenwijkerland, Steenwijk, waar u tevens voor de meeste gemeentelijke instanties terecht kunt. Ook het NS intercity station is hier gelegen, alsmede cultureel centrum/ theater De Meenthe. Giethoorn zelf heeft enige detailhandel voor de dagelijkse behoeften en een rijk verenigingsleven en meer dan voldoende culturele activiteiten. Een rondje dorp fietsen is al een belevenis op zich.
Steenwijk is op fietsafstand gelegen (7 km), Rijks Scholen Gemeenschap voor middelbaar onderwijs, alsmede scholengemeenschap Eekeringe zijn dus goed per fiets en per openbaar vervoer te bereiken.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

““Wij hebben 20 jaar lang genoten van de Langesteeg 6, Giethoorn maar nu onze dochter haar eigen plek heeft gevonden met haar kinderen hebben wij besloten ons huis te verlaten. Het is altijd heerlijk om in de woonkamer te zitten! Dankzij het grote aantal ramen is er altijd voldoende licht en uitzicht. Met de openslaande deuren ben je direct in de grote achtertuin (op het zuiden) en heb je de hele dag door een heerlijk zonnetje. Hier hebben wij iedere zomer met de hele familie heerlijk kunnen genieten!””

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1930

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

375 m³

Woonoppervlakte

125 m²

Perceeloppervlakte

627 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Zonneterras

Tuin oppervlakte

515 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Botenschuur met zeilpunter

 

Speciale barbecue hoek met roestvrijstalen barbeque

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's